Auto opleiding B

Autorijles B

Door 2toDrive kan je nu al eerder beginnen aan je rijbewijs! Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen voor het rijbewijs B en als je slaagt is dit 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar kunnen er praktijklessen gevolgd worden en vanaf 17 jaar mag je examen doen voor het rijbewijs B. Wanneer je het rijbewijs hebt behaald mag je tot je 18de alleen rijden onder begeleiding van een coach. Tevens krijg je automatisch het rijbewijs AM (bromfiets).

Even een korte samenvatting van wat je mag doen bij het begeleid rijden:

Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen (geslaagd 1,5 jaar geldig).

  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Heb je al ooit je rijbewijs gehaald en wil je opfrislessen, of rijlessen om je zekerheid in de auto te vergroten? Ook hiervoor hebben we oplossingen op maat. Je wordt thuis opgehaald of op een plaats die je afspreekt met je opleider. Minimaal één keer per maand word je voortgang getoetst,  de resultaten worden besproken en de aandachtspunten worden ingepast in je reguliere rijlessen.

We werken binnen onze verkeersschool met de nieuwste Volkswagen Golf Tdi BlueMotion en de Volkswagen Transporter T5.

Je wordt bij ons opgeleid door één persoon, je eigen vaste opleider. Je kunt eventueel een test doen die wordt afgenomen door een andere instructeur om je te laten wennen aan het rijden met een “examinator”.

De duur van je rijopleiding is per persoon verschillend. Je kunt elke dag lessen en je kunt lessen nemen van 1 of van 2 uur. Hoe meer lessen per week, des te sneller ben je klaar voor je examen.

Let op! Het is belangrijk dat je aan het begin van je rijopleiding ook meteen gaat studeren voor het theorie-examen. Pas na het behalen van je theoriecertificaat kun je een tussentijdse toets of een examen aanvragen.

Om je goed op het examen voor te bereiden, kun je een tussentijdse toets (TTT) afleggen; een soort proefexamen wat je aflegt bij het cbr. Het is een proefexamen waar je aan deel neemt onder toezicht van een examinator. Er zal een originele examen route van ongeveer 35 minuten worden gereden. Tijdens deze route krijg je alleen instructies van de examinator. Hij zal dan samen met jouw instructeur beoordelen welke punten er nog voor verbetering in aanmerking komen voor je aan het echte examen deel neemt. Ook krijg je bijzondere verrichtingen opgedragen. Wanneer je deze naar behoren uitvoert, krijg je ontheffing van bijzondere verrichtingen op het examen! Grote kans dus dat je voor je echte praktijkexamen gaat slagen na de TTT!

Spoedopleiding

Met deze opleiding bieden we je de mogelijkheid om in tien dagen je rijbewijs te halen. De opleiding is als volgt opgebouwd: eerst doe je een rijlestest van twee uur. Gezien het snelle tempo van deze opleiding kijkt de instructeur met name of je “feeling” voor het autorijden hebt. Aan de hand van zijn bevindingen bespreekt de instructeur met jou of het haalbaar is deze opleiding te volgen en het examen aan te vragen. Zo ja, dan wordt het tijdstip en datum van het examen direct aangevraagd.

Tien dagen voor de examendatum start je met de opleiding. Het is aan te bevelen dat je op dat moment in het bezit bent van het theoriecertificaat B. Het is van groot belang dat je dagelijks beschikbaar bent.