Auto opleiding B

Autorijles B

Door 2toDrive kan je nu al eerder beginnen aan je rijbewijs! Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen voor het rijbewijs B en als je slaagt is dit 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar kunnen er praktijklessen gevolgd worden en vanaf 17 jaar mag je examen doen voor het rijbewijs B. Wanneer je het rijbewijs hebt behaald mag je tot je 18de alleen rijden onder begeleiding van een coach. Tevens krijg je automatisch het rijbewijs AM (bromfiets).

Even een korte samenvatting van wat je mag doen bij het begeleid rijden:

Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen (geslaagd 1,5 jaar geldig).

  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Heb je al ooit je rijbewijs gehaald en wil je opfrislessen, of rijlessen om je zekerheid in de auto te vergroten? Ook hiervoor hebben we oplossingen op maat. Je wordt thuis opgehaald of op een plaats die je afspreekt met je opleider. Minimaal één keer per maand word je voortgang getoetst,  de resultaten worden besproken en de aandachtspunten worden ingepast in je reguliere rijlessen.

We werken binnen onze Verkeersschool met de nieuwste Volkswagen Golf Tdi BlueMotion en de Volkswagen Tiguan (E achter B).

Je wordt bij ons opgeleid door één persoon, je eigen vaste opleider. Je kunt eventueel een test doen die wordt afgenomen door een andere instructeur om je te laten wennen aan het rijden met een “examinator”.

De duur van je rijopleiding is per persoon verschillend. Je kan bij ons kiezen of je 60 of 120 minuten wil rijlessen. Hoe meer lessen per week, des te sneller ben je klaar voor je examen.

Let op! Het is belangrijk dat je aan het begin van je rijopleiding ook meteen gaat studeren voor het theorie-examen. Pas na het behalen van je theoriecertificaat kun je een tussentijdse toets of een examen aanvragen.

Om je goed op het examen voor te bereiden, kun je een tussentijdse toets (TTT) afleggen; een soort proefexamen wat je aflegt bij het CBR. Het is een proefexamen waar je aan deel neemt onder toezicht van een examinator. Er zal een originele examen route van ongeveer 35 minuten worden gereden. Tijdens deze route krijg je alleen instructies van de examinator. Hij zal dan samen met jouw instructeur beoordelen welke punten er nog voor verbetering in aanmerking komen voor je aan het echte examen deel neemt. Ook krijg je bijzondere verrichtingen opgedragen. Wanneer je deze naar behoren uitvoert, krijg je ontheffing van bijzondere verrichtingen op het examen! Grote kans dus dat je voor je echte praktijkexamen gaat slagen na de TTT!

Versnelde rijopleiding

Verkeersschool Frank Janssen biedt jou de mogelijkheid om je rijbewijs versneld te halen. Voor dat doel hebben verschillende pakketten beschikbaar, waarbij je binnen een korte, vooraf gestelde periode wordt klaargestoomd voor het praktijkexamen.

Het traject
Na je intakeles spreken wij een periode af waarbinnen je het aantal benodigde lessen gaat volgen (bijvoorbeeld 4, 6, 8 of 10 weken). Ook maken we een afspraak voor een eventuele TussenTijdseToets (TTT) en bespreken we het moment waarop je het examen gaat afleggen. Zo werken we in een hoog tempo doelgericht naar jouw praktijkexamen toe.

Theorie
Wanneer je al in het bezit bent van een theorie-certificaat kunnen wij na de intake direct bij het CBR zowel het TTT als het praktijkexamen vastleggen. Heb je nog geen certificaat dan ga je die zo snel mogelijk halen. Zonder certificaat kun je immers geen praktijkexamen afleggen. Je mag dan wel alvast rijlessen gaan nemen.

Rijlessen
Je instructeur is volledig toegerust voor het geven van een versnelde opleiding. Om zoveel mogelijk tijd voor jou beschikbaar te stellen zal de instructeur aan jou vragen om je rijlessen zoveel mogelijk overdag te benutten. Op die manier word je in staat gesteld het rijden snel onder de knie te krijgen.

Belangstelling?
Wil je meer informatie over onze versnelde opleiding, of wil je meteen een versnelde opleiding aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-54743076. We geven je dan alle informatie over de mogelijkheden.

Kijk voor de tarieven van onze pakketten op de tarievenpagina.